Besparen op telefonie

We staan alweer op de grens van 2016 naar 2017 en het is tegenwoordig zeer gebruikelijk dat je continu bereikbaar bent voor iedereen op de wereld. Sterker nog, er wordt van je verwacht dat je altijd bereikbaar bent. Met dank aan de introductie van mobiel internet en smartphones is dit vrij gemakkelijk mogelijk. Echter brengt dit ook een bepaalde druk met zich mee, want wil je wel 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn voor iedereen? Zowel vrienden en familie als zakelijke connecties kunnen je proberen te bereiken, op elk moment van de dag of nacht. Daarnaast kost het ook nog flink wat geld. Maar hier kan je gelukkig wat aan doen. Met behulp van dit artikel kan je een groot deel van je vaste lasten op het gebied van telefonie vergeten.

Sim only

Allereerst is het verstandig om te kiezen voor een sim only abonnement, in plaats van een abonnement inclusief telefoon. Bij een abonnement inclusief telefoon heb je wel het gemak, maar het is niet een op maat gemaakt product. Bij een sim only abonnement kan je veel meer kanten op, en uiteindelijk betaal je ook veel minder per maand. Het moet gezegd worden dat er in een klap een flinke uitgave moet worden gedaan, omdat er een toestel aangeschaft moet worden, maar dan ben je er wel in een keer vanaf. Daarnaast is het niet per se het geval dat je na 2 jaar een andere telefoon nodig hebt, deze kan nog gewoon werken.

Persoonlijk

Daarnaast is het belangrijk dat je in het achterhoofd houdt dat een mobiel abonnement voor iedereen anders is. Het abonnement dat voor je buurman perfect is hoeft voor jou nog niet perfect te zijn. Bereken hoeveel belminuten en MB’s jij per maand nodig hebt, vergelijk de sim only aanbieders en ga dan pas over tot aanschaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *