Energie vergelijken is de moeite waard!

De meeste consumenten zitten al jaren bij dezelfde energieleverancier. Dat is onverstandig! Waarom? De kans is groot dat u niet de beste energiedeal heeft. Het is aan te raden om ieder energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dat is de enige manier om erachter te komen of u bij een andere energieleverancier goedkoper uit bent.

energie

Vergelijk niet alleen de verschillende energieaanbieders, maar ook het aanbod aan 1-jarige, 3-jarige en 5-jarige contracten.

Kijk daarnaast kritisch naar de verschillende energiecontracten, neemt u een variabel stroomtarief of een vast tarief voor een bepaalde tijd?

U zou zelf bij iedere energieleverancier langs kunnen gaan op het internet om de prijzen te vergelijken. Het is echter veel sneller om een vergelijkingssite met overstapservice te gebruiken.

Overstappen van energie wordt vaak als veel ingewikkelder gezien dan het in werkelijkheid is. Een energievergelijkingssite kan een grote hoeveelheid zorgen ontnemen. Zoals bijvoorbeeld het administratieve process.

Het enige wat je voor een energievergelijking nodig hebt is de meest actuele energierekening. Hierop staan de gegevens die in de vergelijker ingevuld dienen te worden, zoals bijvoorbeeld het verbruik. Als u uw persoonlijke gegevens gebruikt, dan zal de vergelijking het meest nauwkeurig zijn. Dit kost gemiddeld slechts 5 minuten!

In het overzicht vindt u altijd een groot aanbod aan energiecontracten. U vindt er zowel kleine als grote energieleveranciers. Uiteindelijk bepaald u zelf bij energieleverancier u een contract wilt afsluiten.

Wat zijn uw voorkeuren? Het is ook mogelijk om filters aan te brengen.Hecht u bijvoorbeeld veel waarde aan groene stroom of is grijze energie ook prima?

Is de goedkoopste energieleverancier voor u de beste keuze? Het enige wat u hoeft te doen is het contract te selecteren en in de volgende stap de benodigde gegevens in te vullen. In principe gaan alle betalingen via automatische incasso’s. Uiteraard maakt u geld over naar de energieleverancier en niet naar de vergelijkingssite.

De energievergelijkingssite zal de overstap verder regelen, dit bestaat uit het verzenden van uw gegevens naar de nieuwe goedkoopste energieleverancier.

Vergelijk ook andere vaste lasten

Naast energie loont vergelijken ook bij andere vaste lasten. Betaalt u bijvoorbeeld niet te veel voor uw autoverzekering? Of is er een zorgverzekering die voordeliger voor u is?