Zo belangrijk is het om uitvaartverzekeringen te vergelijken

Het is nou niet een onderwerp waar je vaak over nadenkt: je uitvaart. Als je midden in het leven staat, zijn er belangrijker zaken waar je aandacht naar toe gaat. Toch is het goed om er wél een keer bewust bij stil te staan. Want hoe zit het met de financiën? Of je nu kiest voor een uitgebreide uitvaart met bijzondere accenten of juist een eenvoudige begrafenis of crematie, het kost veel geld. Een gemiddelde uitvaart kost al gauw 4000 tot 10.000 euro. Het is fijn als dit goed geregeld is, zodat je nabestaanden niet voor de financiële gevolgen komen te staan.

Een uitvaartverzekering, wat is dat

Nabestaanden zijn verantwoordelijk om de uitvaart te regelen en te betalen. Als je een uitvaartverzekering vergelijken gaat, verzeker je deze kosten. Je betaalt elke maand een bedrag aan premie, waardoor je een spaarpotje opbouwt. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van de verzekering die je afsluit en je leeftijd. Na overlijden krijgen nabestaanden het bedrag uitgekeerd om hiervan de begrafenis of crematie te kunnen betalen. Het is een hele zorg minder als je weet ze zich daar niet druk om hoeven te maken. Uitvaartverzekeringen kunnen worden uitgekeerd in kapitaal, geld dus, of in natura. Dat laatste houdt in dat er diensten of producten geleverd worden, waarvoor degene die de verzekering heeft afgesloten, gekozen heeft.

Hoe kies je een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering kiezen is een persoonlijke zaak. Het is goed om na te denken welke wensen je hebt en een verzekering te kiezen die daarbij past. Bedenk hoe hoog het bedrag is dat je wilt verzekeren. En hoe zit het met de premie? Die hangt af van de dekking, je leeftijd en de looptijd van de verzekering. Het vergelijken van verschillende aanbieders is dus zeker belangrijk. En hoe lang moet je premie blijven betalen? Is dat je leven lang of tot op een bepaalde leeftijd? Ook iets om rekening mee te houden. Voor sommige verzekeringen wordt een gezondheidsverklaring gevraagd. De uitvaartverzekeraar weet met zekerheid dat er op enig moment moet worden uitgekeerd. Als je gezond bent, is de kans daarop kleiner. Meestal hoef je alleen een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Soms wordt er aanvullende informatie gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *