Vaste lasten verlagen door internet te vergelijken

Vaste lasten hebben we vrijwel allemaal. Je hebt een hypotheek of een huurbedrag, wat abonnementen links en rechts, wegenbelasting, een telefoonrekening enzovoorts. Als je denkt aan bezuinigen, bijvoorbeeld omdat er minder inkomsten binnenkomen, omdat je aan het eind van je geld altijd nog een stukje maand overhoudt, of omdat je wil sparen voor iets groots, dan denk je meestal aan bezuinigingen op je variabele lasten. Je koopt een paar maanden geen kleding en schoenen meer, je gaat niet uit eten of naar de bioscoop en je pakt eens wat vaker de fiets in plaats van de auto.

Bezuinigen op vaste lasten

Toch kunnen de vaste lasten een veel interessantere bezuinigingspost zijn. Vaste lasten heb je namelijk elke maand, of elk kwartaal, of elk jaar. Als je eenmaal weet te snoeien in je vaste lasten, dan heb je daar dus ook meteen heel lang plezier van. Voor de ziektekostenverzekering doen we het bijna allemaal, elk jaar opnieuw: kijken welke verzekering voor jouw omstandigheden de beste prijs / kwaliteitverhouding geven. De ene of de andere ziektekostenverzekering: het kan zo enkele tientjes per maand schelen, en soms scheelt het vrijwel niets in wat met de verzekering gedekt wordt. Ziektekostenverzekeraars werken dan ook vaak met doelgroepen. Mannen zullen weinig hebben aan kraamzorg en vrouwen zonder kinderwens hebben geen vruchtbaarheidsbehandelingen nodig. Internet is een vaste last die heel vaak wordt vergeten, maar het is zeker interessant om elk jaar opnieuw te beoordelen of overstappen naar een andere aanbieder misschien wel veel geld op kan leveren.

Waar moet je op letten bij overstappen?

Als je overweegt om over te stappen naar een andere internetleverancier, dan is het verstandig om goed te bedenken waar jij internet precies voor nodig hebt, hoe belangrijk het voor je is en wat je verwacht van een internetaanbieder. Woon je bijvoorbeeld heel afgelegen? Dan is de beschikbaarheid natuurlijk een belangrijke factor. Ben je vreselijk onhandig met computers en routers, en is je grootste angst dat je internet er dagenlang uit ligt en jij je brood daardoor niet kunt verdienen? Dan is een goede helpdesk die altijd bereikbaar is een belangrijke factor. Neem dit soort aspecten vooral mee als je je vaste lasten wil verlagen door internet te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *