Bespaartips

Iedere consument houdt van een flinke besparing. Het zorgt ervoor dat u meer kunt doen met uw geld. Uiteraard valt er veel te besparen op de vaste lasten. Vaak vergeet men dat kleine besparingen op hedendaagse uitgaven uiteindelijk samen honderden euro's per jaar kunnen schelen. Dat kan bijvoorbeeld door een vergelijkingssite te gebruiken, Easyswitch is zo`n website waar je gemakkelijk vaste lasten kunt vergelijken & tot wel 350 euro per jaar kunt besparen.

Heeft u een dure hobby?

Een hobby hebben kan fantastisch zijn. Toch komt het vaak voor dat iemand vanuit een impulsieve gedachte ergens aan begint, maar er nooit ''echt'' mee aan de slag gaat. Uiteraard is dit zonde van het geld. Bepaal of het nog wel de moeite waard is om de gekochte hobby spullen te houden. Is dit niet het geval, dan is het wellicht een idee om de spullen op Marktplaats.nl te zetten.

Boodschappenlijstjes helpen

Gaat u weleens shoppen zonder boodschappenlijstje? De kans is groot dat u dan meer uitgeeft. Ga daarom nooit naar de supermarkt zonder een boodschappenlijst. Dat voorkomt dat u allemaal dingen gaat kopen die u misschien al in huis heeft, of zelf helemaal niet nodig heeft.

Thuis is alles goedkoper

Houdt u van een wijntje buiten de deur? Daar is natuurlijk niks mis mee. Maar vergeet niet dat thuis een wijntje drinken of hapje eten altijd goedkoper is dan buiten de deur. Nodig daarom uw vrienden uit. Wie weet nemen ze wel iets lekkers mee.

Verkoop je oude kleding

Heeft u nog steeds kleding van 10 jaar geleden in de kast hangen? Dat kan uiteraard een teken van zuinigheid zijn. Maar de vraag is: draag u deze kleding nog wel? Het kan geen kwaad om af en toe kleding te verkopen. Daarnaast is een opgeruimde kast altijd fijn!

Water is een gezond alternatief

Houdt u ongelofelijk veel van frisdrank? Een fles cola kost al gauw 1 tot 2 euro per stuk. Dat lijkt weinig maar stel dat u 2 flessen fris per week drinkt komt u op jaarbasis al snel uit op minimaal 104 euro. Water is velen malen gezonder en daarnaast veel goedkoper!