De voordelen van shortlease ten opzichte van een auto kopen

Binnen shortlease spreken we over een leasevorm waarbij de contractperiode loopt van 2 tot 24 maanden. Het voordeel hiervan is dat u financieel geen tot weinig risico loopt. Short lease is dan ook ideaal voor bedrijven die op projectbasis werken. Graag nemen we u mee in de voordelen van short lease ten opzichte van het kopen van een auto.

Scheelt in verzekeringskosten

Bij het kopen van een auto is het wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Bij shortlease betaalt u een vaste prijs per maand en hoeft u geen autoverzekering af te sluiten. Bovendien komen er bij het hebben van een auto verschillende andere kosten kijken. Hierbij kunt u denken aan de kosten voor het onderhoud, reparatie en de bijtelling van de auto. Bij shortlease betaalt u een vast bedrag, waarin deze kosten allemaal inbegrepen zijn.

Steeds een nieuwe auto

Shortlease biedt het huren van een luxe auto met de vrijblijvendheid van een huurcontract aan. Vergelijk van te voren de auto’s waarin u graag zou willen rijden voor deze periode, en kies voor een andere luxe auto wanneer u de eerste luxe auto alweer ‘zat’ bent. Met een kortlopend contract kunt u dus om de zoveel maanden een nieuwe auto uitzoeken. Rijdt u vaak in hetzelfde type auto? Shortlease is dan een goede manier om verschillende automerken te testen en te vergelijken.

Een auto kopen of shortleasen?

Uiteraard is het voordeel van een auto kopen, dat u zelf eigenaar bent van de auto. Daarnaast levert de auto bij verkoop nog extra verkoopopbrengsten. Echter is het voordeel van shortlease wel dat het scheelt in verzekeringskosten, u steeds in een nieuwe auto kan rijden en dat u geen langlopende verplichtingen heeft. Daarnaast loopt u financieel geen risico bij schade en onderhoudsnood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *