Professioneel webdesign essentieel voor conversie

In Nederland leven we tegenwoordig in een digitale wereld. Dit betekent dat bijna alles wat wij doen online gebeurt op het internet. We zitten constant op de mobiele telefoon, vaak niet om te bellen maar om andere relevante dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van Netflix series in de trein of het nieuws lezen op nu.nl. Maar ook op het kantoor ben je constant online. Om de aandacht van de bezoeker te trekken is het tegenwoordig zeer belangrijk om een goede en professionele webdesign te hebben. Wil jij graag weten waarom het hebben van een professioneel webdesign zo belangrijk is in de hedendaagse tijd? Lees dan het artikel verder. Ik zal je namelijk uitleggen waarom een mooi webdesign een positieve invloed heeft op de conversie.

 

Verschuiving van off naar online winkelen

Ook het doen van aankopen doet de consument tegenwoordig steeds meer en meer bij een online Webshop. Dit is ook de reden waarom de bezoekersaantallen in de winkelstraten teruglopen. Op het internet is het assortiment vaak veel uitgebreider en zijn de prijzen vaak aantrekkelijker. Daarnaast bezorgen de meeste bedrijven vaak binnen één dag de aankopen bij de koper. Dit houdt dus in dat er ook op het internet veel concurrentie is tussen de online webwinkels.

 

Professioneel webdesign verhoogt de conversie

Het is dus zaak om je te onderscheiden met een mooie website zodat je de aandacht trekt van de consument, om op deze manier de consument te verleiden om een conversie te doen. De consument is tegenwoordig zeer kritisch geworden. Als de website niet relevant en een moderne uitstraling heeft, dan klikt de consument namelijk direct weg. Om de zogenaamde bounce ratio te verlagen (bezoeker die direct weg klikt) is het zaak om een professioneel webdesign te hebben. Op deze manier trek je de aandacht en vergroot je het vertrouwen van bij de consument. Hierdoor is de kans aanzienlijk groter dat de consument een conversie doet op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *