Hoe kan je als Tilburgse student meer overhouden maandelijks?

We zijn langzaamaan een beetje uit de financiële crisis aan het kruipen. Maar voor iedereen voelt het alsof het sinds de komst van de euro alleen maar bergafwaarts is gegaan. Ook voor de jongeren van nu is het niet makkelijk om rond te komen. Zeker als je ook nog een voltijd studie volgt is het moeilijk om de centjes bij elkaar te sprokkelen. Er moet namelijk betaald worden voor huisvesting, maar ook voor zorgverzekeringen en eten. Daarnaast is het ook noodzakelijk dat je zo nu en dan wat leuks doet als je jong bent, en dat kost ook weer geld. Al met al is het als student heel moeilijk om rond te komen. Wat kan je hieraan doen?

Bijbaan

Je kan een bijbaan gaan zoeken die zeer flexibel is. Want we weten allemaal dat je als student niet altijd weet wanneer je op school moet verschijnen de aankomende weken. Het schoolrooster is zo veranderlijk als het weer. Vandaar dat we je aanraden om een horecabaan in Tilburg te gaan zoeken. Dit is vaak ’s avonds en er wordt over het algemeen gewerkt met zeer flexibele werktijden. Hierdoor verschaf je jezelf de vrijheid om aan school te kunnen werken, en te verschijnen in het klaslokaal. Want wanneer je nooit aanwezig bent op school ga je het niet redden.

De vaste lasten drukken

Je kan ook altijd nog een blik werpen op je huidige vaste lasten. Wellicht kan je nog besparen op je mobiele telefoonabonnement, of betaal je veel te veel voor je zorgverzekering. Kijk elk jaar in de wintermaanden goed naar de aanbiedingen die zorgverzekeraars je doen, want in deze maanden zijn ze het voordeligst. Let ook in de supermarkt op dat je niet voor de duurste merken gaat. Een B-merk heeft ook prima kwaliteit, het kost alleen wat minder geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *