Het belang van ergonomisch werken

Wereldwijd en ook in Nederland maken we tegenwoordig veel uren op het kantoor. Dit is niet zo verwonderlijk aangezien de economie in Nederland grotendeels op een kenniseconomie draait. Veel uren op het kantoor maken is wellicht goed voor de economie, maar is echter niet zo positief voor de gezondheid. Daarom wordt het steeds belangrijker om ergonomisch te werken op het kantoor. In dit artikel zal ik je vertellen waarom ergonomisch werken op de werkvloer zo belangrijk is en zal ik je daarnaast een aantal tips geven.

 

Ergonomisch werken voorkomt fysieke ongemakken

Door veel uren te maken achter een bureau raak je snel vermoeid. De concentratie verlaagt en je krijgt last van je rug, armen, nek, en handen. Dit komt omdat er niet ergonomisch wordt gewerkt op het kantoor. Ik zal een aantal voorbeelden opnoemen. De meeste mensen nemen een verkeerde werkhouding aan op het kantoor. En een verkeerde werkhouding is het begin van alle fysieke ongemakken. Als je namelijk niet de juiste zithouding hebt dan kan je op den duur last krijgen van je rug en nek. Stel je bureaustoel dan ook op de juiste hoogte af voordat je gaat werken. Een ander belangrijke factor is het bureau. De hoogte van het bureaublad moet namelijk gelijk zijn aan de armleuning. De laatste stap is het aftstellen van het beeldscherm. De bovenkant van het beeldscherm moet namelijk op ooghoogte zitten. Als je gebruik maakt van een laptop dan is het handig om een speciale laptopstandaard aan te schaffen.

 

Ergonomisch werken verlaagt het ziekteverzuim

Op de lange termijn is ergonomisch werken goed voor de economie. Doordat er ergonomisch wordt gewerkt, krijgen de werknemers minder last van fysieke en dus ook mentale ongemakken. Dit zorgt ervoor dat zij zich fitter voelen en zich dus minder snel ziek melden. En gezonde werknemers die lang door kunnen werken is natuurlijk alleen maar positief voor de economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *