Betaal minder voor uw telefoonabonnement

In Nederland lijkt de economie enigszins weer op gang te komen. De afgelopen jaren hebben we in een diep dal gezeten waardoor ieder huishouden minder te besteden had. Ook de banenmarkt trekt weer aan en dat betekent dat veel mensen weer aan het werk kunnen. Kortom, het ziet er weer positief uit. Toch blijven we op ons hoede, want de kans op een terugval blijft altijd aanwezig. Daarom is het goed om in deze tijd soms de hand op de knip te houden en niet zomaar van alles uit te geven nu dat weer mogelijk is. Soms is het beter om te bezuinigen dat eindeloos de portemonnee te trekken. Wist u dat er altijd wel gebieden zijn waarop u kunt besparen? Eén van die vlakken is het telefoonabonnement. Vaak wordt er niet bij stilgestaan dat het voor sommigen nog een stuk goedkoper kan. Benieuwd hoe? Dat leggen we in dit artikel voor u uit.

Ga voor sim only

Voor de meesten is het sim only abonnement niet nieuw. Sterker nog, meer dan de helft van alle smartphonegebruikers heeft inmiddels een abonnement van sim only in zijn bezit. De voornaamste reden is dat velen niet iedere maand zoveel geld kwijt is aan een duur abonnement. Daarom zijn ze overgestapt op sim only. U kunt dit ook doen. Wellicht zit u nog vast aan een abonnement waarbij u een gratis smartphone cadeau kreeg. Helaas dient u dit contract uit te dienen tot dat de tijd verstreken is. Na deze tijd bent u vrij om te gaan en te staan waar u wilt. U kunt dan alsnog van een sim only abonnement gebruik maken zodat u maandelijkse kosten drastisch naar beneden gaan. Klinkt dat niet als muziek in de oren?

Prepaid als alternatief

Mocht u liever helemaal geen abonnement willen, dan is prepaid ook nog een uitkomst. Met deze vorm betaalt u enkel voor een prepaidkaart die u dient op te waarderen. Het voordeel is dat u nooit over het limiet zult gaan, maar enkel betaalt voor wat uitgeeft. U komt aan het eind van de maand nooit voor verassingen te staan. Hoewel prepaid enige tijd uit beeld was, lijkt deze variant toch weer terug te keren. De meesten zijn het zat om maandelijks tientallen euro’s kwijt te zijn aan abonnementskosten. Daarom stappen ze nog liever over prepaid zodat ze niet teveel kwijt zijn iedere maand. Weet u al wat u gaat kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *